Eregallerij op aluminium en perspex

Wall of Fame 2

Per 1 september 2017 heeft Generaal Majoor drs. ing. Mario Verbeek het commando over het Logistiek Centrum Woensdrecht (LCW) overgedragen aan zijn opvolger Commodore drs. Richard Laurijssen. Een paar dagen daarvoor aan mij de eer om een vernieuwde Wall of Fame op te hangen in de hal nabij het kantoor van de Commandant LCW.

In 2014 ontwierp ik al een vernieuwde Wall of Fame voor de Vliegbasis Volkel. Met deze gallerij als voorbeeld werd ik door de toenmalige Commandant, Cdre Verbeek uitgenodigd om voor LCW een nieuwe variant te bedenken. Het Logistiek Centrum Woensdrecht (LCW) is een onderdeel binnen de Koninklijke Luchtmacht. Het merendeel van dit onderdeel is gevestigd op Vliegbasis Woensdrecht, waaronder de Commandant.  Het LCW kent een ingewikkelde geschiedenis. Door veel samenvoegingen en splitsingen van eerdere onderdelen is in 2007 LCW opgericht. Het personeel van de luchtmacht moet kunnen vertrouwen op goed materieel. Het LCW zorgt hiervoor en is verantwoordelijk voor het onderhoud, het materieelbeheer en programma management bij de Koninklijke Luchtmacht. Voor dit onderhoud voldoet de organisatie aan verschillende kwaliteitsnormen. Daarnaast ondersteunt het bedrijf de marine, landmacht en marechaussee bij de uitvoering van operationele taken. Het LCW is daarmee een belangrijke spil binnen de defensie organisatie.

Idee ontwerp

Foto’s van defensiematerieel geprint op zeshoekige aluminium panelen. Perspex plaatjes met daarop in chronologische volgorde de oud-commandanten. Velen zijn hier aan vooraf gegaan en hebben in het verleden een belangrijke bijdrage geleverd. Voor ieder van hen een ereplaats in de gallerij, de Wall of Fame. Een blik op het verleden en ruimte voor de toekomst. De beelden zijn opgebouwd uit tandwielen om de spil te benadrukken binnen de Defensie organisatie. Een tijdbalk laat een stukje van de eerdere onderdelen zien waaruit het LCW is ontstaan.  Door de zeshoekige vorm is alles onlosmakelijk met elkaar verbonden.

In tegenstelling tot de meeste van mijn creaties heb ik ditmaal gebruik kunnen maken van beeldmateriaal door andere fotografen gemaakt. Mijn dank gaat daarom uit naar de beeldcollectie van het NIMH (Nederlands Instituut voor Militaire Historie) en het MCD (Media Centrum Defensie) voor het vrijstellen van de beelden.

Ik kom graag eens kennismaken als ook jij als bedrijf op zoek bent naar een bijzondere uiting. Wil je hier eens wat meer over weten dan hoor ik het graag. Bel me op 06 152 080 51 of stuur een berichtje naar info@imagingpeople.nl

Leonie Voets

Op alle beelden berust copyright © Leonie Voets