Muursticker voor Kapsalon

Fotografie en bewerking Muursticker

Muursticker voor Kapsalon

Kapsalon de Veste in Helmond was toe aan wat vernieuwing, althans dat vond eigenaresse Petra Adelaars. Een nieuw interieur en een mooie blikvanger op de muur. Petra is bekend met mijn werk en stijl van fotografie toen zij mij benaderde om eens mee te denken. Het moest vooral tijdloos zijn. De kapsalon is niet zo heel groot dus we waren het er samen al snel over eens dat een grote muursticker op de achterwand het meest geschikt is. Je kunt beter één hele grote eyecatcher ophangen, dan allemaal kleine fotoprints. Dat wordt te onrustig, zeker als de ruimte niet zo groot is.

Nadat Petra mij de tekeningen van haar nieuwe interieur liet zien werd voor mij duidelijk wat het moest worden. Één van Petra’s medewerkers, Lieke, heeft prachtige blonde krullen en deze moesten de hoofdrol krijgen op de muursticker.

De fotoshoot vond plaats in de parkeergarage van de Jumbo, in Helmond Brandevoort. Deze hebben ontzettend mooie betonnen muren die qua kleur uitstekend passen bij de krullen van Lieke. Door Lieke te laten zwaaien met haar hoofd en daarbij de juiste belichting toe te passen ontstaat dit resultaat.We hebben er bewust voor gezorgd dat Lieke onherkenbaar is en het licht de krullen mooi accentueert.
Met de opnames heb ik tevens rekening gehouden met zowel een liggende als een staande muursticker.