Wall of Fame

Wall of Fame: Eregalerij

Een bijzonder overzicht van alle commandanten die de vliegbasis Volkel kent en heeft gekend. Gesterkt door de type vliegtuigen die in die periode operationeel waren.

Ik bedacht 5 aluminium panelen van 100x100cm die samen een wall of fame vormen. Elk paneel is voorzien van 7 portretten van commandanten die de vliegbasis Volkel heeft gekend. De portretten zijn in chronologische volgorde afgebeeld op perspex plaatjes van 3mm dik welke met afstandhouders zijn bevestigd. In de achtergrond zijn de types vliegtuigen afgebeeld die door de jaren heen op Volkel hebben gevlogen. Beginnend met de Thunderstreak en de Thunderjet. Vervolgens de Starfighter en de F-16. Uiteraard mag de JSF niet ontbreken als opvolger van de F-16.

Voor de realisatie van deze Wall of Fame heb ik gebruikt gemaakt uit bestaand beeld materiaal, zowel digitaal als in geprinte vorm. Zeker de beelden in geprinte vorm waren we zeer matige kwaliteit. Deze beelden hadden jaren lang ingelijst aan de muur gehangen waarbij sommige door vocht en fixeerresten waren aangetast. Deze beelden heb ik moeten retoucheren en corrigeren. Om het verschil tussen de oude en relatief nieuwe beelden wat kleiner te maken heb ik de portretten bewerkt tot er een pentekening ontstond. Op deze wijze was het ook mogelijk om ze op perspex te printen.

In de Wall of fame is nog ruimte voor 9 commandanten, dus de komende 20 jaar zal deze langzaam gevuld raken.

Zeker voor bedrijven met een lange historie kan het belangrijk zijn om te laten zien aan relaties wat er in de geschiedenis allemaal is gebeurd. Dit ook om te realiseren dat een bedrijf naast goede tijden ook wat mindere tijden heeft gekend. Ik denk graag mee in creatieve oplossingen om de historie in beeld te brengen.

Stuur me een mailtje naar info@imagingpeople.nl op bel me op 0615208051 voor een geheel vrijblijvende afspraak.

Leonie

 

Op alle beelden berust copyright © Leonie Voets