Portfolio


Imaging People: laat zien wie je bent

Jij speelt de hoofdrol
Ondernemers in beeld brengen zoals ze echt zijn. Dat is mijn passie én bestaansrecht als fotograaf. Puur natuur heeft daarbij op mij een grote aantrekkingskracht. Professionals portretteren in hun natuurlijke (werk)omgeving vraagt om een betrokken en creatieve manier van kijken. Ook bij jou. Met mijn camera probeer ik de fonkeling in je ogen te vangen. Deze twee lichtpuntjes geven de emotie weer die jij wilt uitstralen. Trots, blijdschap of geluk, het maakt niet uit. Voor mijn camera speel jij als persoon de hoofdrol. En in mijn foto’s spreken jouw emoties tot de verbeelding.

Verhalen vertellen in beelden
Emoties vangen in een beeld met zeggingskracht vereist verdieping. Inzoomen en scherpstellen lukt niet zonder me in te leven in wat jou als ondernemer of mens drijft. Die drijfveren vertellen een verhaal. Zowel in woord als in beeld. Nieuwsgierigheid en verwondering zitten opgesloten in mijn DNA. Zo leer ik je beter kennen. Zo stel ik je op je gemak. En zo kom ik tot unieke, persoonlijke beelden die niet direct voor de hand liggen. Deze persoonlijke, betrokken manier van fotograferen pas ik toe bij iedereen die ik voor de lens krijg.

Conceptfotografie en beeldbewerking
Sommige beelden zijn zo krachtig dat ze op zichzelf een verhaal vertellen. Soms draait de boodschap om het concept of het verhaal achter de foto. Het is uitdagend als ik zo’n (zelfbedacht) concept mag uitwerken of bewerken in één beeld of een serie beelden. Van conceptfotografie gaat mijn creatieve hart sneller kloppen. Ik geniet ervan als licht, vorm, kleur en compositie in mijn creaties samensmelten tot een persoonlijk en herkenbaar beeld, dat tot de verbeelding spreekt.

Voorliefde voor fotograferen op locatie
Als fotograaf werk ik bewust niet vanuit een studio. Ik wil de vrijheid voelen om op elke locatie te fotograferen. Als ik rondom me heen kijk, komen de ideeën vanzelf. De natuurlijke omgeving, het moment van de dag, de kleur van het licht en natuurlijk jouw karaktereigenschappen als mens inspireren me iedere keer weer opnieuw. Fotograferen in de buitenlucht heeft nog een belangrijk voordeel. Veel mensen zijn meer ontspannen. Het resultaat: de foto’s zijn natuurlijk en spontaan.  Fotografeer ik dan alleen bij daglicht? Nee hoor. De ene keer combineer ik bestaand licht met kunstlicht en/of een reflectiescherm. En ook is regelmatig studioverlichting nodig om de foto te maken die ik voor ogen heb.

Beeldbanken en zichtbaarheid
Professionele foto’s geven een impuls aan je online en offline zichtbaarheid. Ik ben er trots op als ik mijn foto’s terugzie in drukwerk, op websites, in social-mediacampagnes of ingelijst aan de muur. Veel bedrijven en ondernemers willen een herkenbare uitstraling en schakelen me bewust in om één keer of stap voor stap een beeldbank op te bouwen. Zo’n beeldbank is ideaal om gemakkelijk en snel goede content te kunnen delen.

Lid van Masters Photographers Network
Sinds 2012 ben ik lid van het Master Photographers Network (MPN). Het MPN  is een netwerk van professionele portretfotografen, bruidsfotografen en bedrijfsfotografen door heel Nederland. De kruisbestuiving en kennisuitwisseling tussen ‘jong’ en ‘oud’ werkt stimulerend. Aanstormend talent leert van de ervaringen van ‘de oude rotten in het vak’. De talenten van morgen leveren frisse ideeën en nieuwe inspiratie. Zo waarborgen we gezamenlijk het hoge niveau van de professionele fotografie in Nederland.

Conceptfotografie | Portretten op locatie | Zakelijke fotografieInterieur Architectuur | Project Pumps & Plaatjes

Heb ik je interesse aangewakkerd? Laat me weten als ik iets voor je kan betekenen. Ik denk graag mee met creatieve oplossingen. Niets is te gek.

Een creatieve groet, Leonie Voets