Project Pumps en Plaatjes


Pumps & Plaatjes is een uniek platform dat het stereotiepe beeld van vrouwen met tatoeages wil ontkrachten. Maar gaat eigenlijk over meer. Over gezien én geaccepteerd worden voor wie je bent. En beoordeeld worden op wat je kan en niet op hoe je eruit ziet.

Eigen ervaringen, die van andere vrouwen in onze omgeving en de media inspireerden ons om dit project te willen realiseren. We willen de verhalen vertellen van professionele en representatieve vrouwen en hun tatoeages. Verhalen over de aspecten van hun vrouw zijn, hun ambitie, hun keuzes en hoe deze elkaar beïnvloed hebben. Verschillende vrouwen met verschillende verhalen met één overeenkomst: ze hebben allemaal tatoeages. Tatoeages die onmiskenbaar deel uitmaken van wie ze zijn. De een durft ze zichtbaar tonen en kan dat ook, terwijl de ander ze bewust afdekt. Omdat dat blijkbaar niet past bij een professionele uitstraling.

Pumps & Plaatjes kijkt verder dan uiterlijk en functie, dan tatoeages en uniform.

Helaas beoordelen we mensen, en in dit geval vrouwen, nog te veel op hoe ze eruit zien. En niet op wie ze zijn en wat ze kunnen. Achter deze plaatjes van vrouwen, gaat een nog mooiere binnenkant schuil met eigen kwaliteiten en talenten.

Pumps & Plaatjes kijkt verder dan uiterlijk en functie, dan tatoeages en uniform. Pumps & Plaatjes laat zien dat het stereotiepe beeld van getatoeëerde vrouwen niet bestaat. Deze prachtige, professionele vrouwen maken hun eigen keuzes. Ze kiezen voor een plaatje, niet voor een etiketje. Bekijk hun portretten en lees meer over dit leuke project op Pumps & Plaatjes.

Portretten op locatie zonder vastomlijnd kader.

Pumps & Plaatjes is een initiatief van Silvia Verhoosel en mij.
Silvia Verhoosel en ik delen een passie voor verhalen van mensen. Silvia verwoord ze en ik verbeeld ze. Voor hun portretten is geen vastomlijnd kader. De persoon en haar verhaal staan centraal. Wij geloven in de boodschap van Pumps & Plaatjes. We willen van Pumps & Plaatjes een levend document maken. Uiteindelijk willen we (een selectie) van de portretten bundelen in een boek.

Silvia Verhoosel is marketing- & communicatieadviseur, verhalenverteller, copywriter, bedrijfsjournalist, blogger, social media-enthousiast en meer. Zij werkt bij een accountants- en advieskantoor en combineert dit met (freelance) projecten waarin ze haar creativiteit kwijt kan. Silvia gelooft dat achter ieder persoon een verhaal schuilt. Over drijfveren, keuzes, doelstellingen en ambities. Een verhaal dat laat zien wie je bent. Een verhaal waarmee je anderen kunt raken. Silvia heeft zelf meerdere tatoeages. Lees meer over haar op uitdrukkelijk!

Ook je verhaal vertellen?
Wil jij vertellen over je passie, ambitie, keuzes en tatoeages? Bezoek dan even de website en neem contact met ons op.