Pakkende bedrijfsfotografie voor Smit Installatie en Daktechniek

Huisstijl en beeld wordt één geheel.

Mijn bedrijfsreportages zijn altijd op maat, persoonlijk en passend bij het imago van het bedrijf. Een mooi voorbeeld is de reportage die ik onlangs maakte voor Mitchell Smit van Smit Installatie- en Daktechniek.

Smit Installatie- en Daktechniek is een betrouwbare partner voor installatie- en onderhoudswerkzaamheden, van eerste installatie en renovatie tot onderhoud en periodieke controle. Smit Installatie- en Daktechniek biedt altijd de beste oplossing. Of het nu gaat om water-, lucht-, gas- of cv-installaties of om riolering en dakbedekking, Smit Installatie- en Daktechniek neemt al deze werkzaamheden uit handen.

Snel, vakkundig, scherp geprijsd en toekomstgericht.

Dit zijn mooie woorden en om te laten zien dat het team van Smit Installatie- en Daktechniek op deze manier werkt en al deze eigenschappen beheerst is het belangrijk om dit ook in beeld te laten zien. Pakkende bedrijfsfotografie in de stijl van Smit met het imago wat ze willen uitstralen. Aan mij om hier een creatieve invulling aan te geven.

Mitchell heeft een duidelijke visie wat hij met zijn bedrijf wil laten zien. Zijn team ziet er verzorgd uit in nette bedrijfskleding en ook de voertuigen en het materieel zien er keurig en netjes onderhouden uit. Daarnaast heeft Mitchell een mooie duidelijke huisstijl en ook de website was in grote lijnen klaar. Aan mij om het tot één geheel te maken met pakkende beelden die de huisstijl ondersteunen.bedrijfsreportage-040-smit-installatie-daktechniek-imagingpeople-leonievoets

 

bedrijfsreportage-040-smit-installatie-daktechniek-imagingpeople-leonievoets

Om het tot één geheel te maken heb ik de kleuren in het logo gebruikt bij de bewerking van de beelden. Rood en Blauw zijn in ieder beeld aanwezig zodat de foto’s een serie vormen. Door in de meeste foto’s het logo terug te laten komen zijn de beelden afzonderlijk ook goed te herkennen en daarom ook voor Social media goed te gebruiken.

Waar mijn bedrijfsreportages aan voldoen?

Als bedrijf heb je een bepaalde identiteit, huisstijl. Het is erg belangrijk dat de fotografie hierbij aansluit. Door me te verdiepen en in gesprek te gaan maak ik vervolgens een beeld wat het verhaal en de uitstraling van het bedrijf versterkt. Ook het standpunt, de scherpte/onscherpte in de foto’s zorgt ervoor dat de aandacht bij een bepaald punt in de foto komt te liggen. Wanneer de foto’s op een website gebruikt worden is het tevens erg belangrijk wat de afmetingen van de foto’s daar zullen zijn. Vaak worden er banners gebruikt waarvan de verhouding anders is dan de verhouding 3:4. Ook dit is voor mij erg belangrijk zodat ik ervoor kan zorgen dat de juiste informatie in de foto ook goed zichtbaar blijft.

Laat het me weten als ik je interesse heb gewekt en je benieuwd bent naar wat voor ideeën ik heb voor jouw bedrijf. Samen maken we dan vervolgens een plan en bespreken we de wensen. Voordat ik dan ook daadwerkelijk kom fotograferen weet je precies wat we gaan doen en wat de kosten zijn en kom je niet meer voor verrassingen te staan. Ook komen de gebruiksrechten volledig bij jou te liggen. Duidelijke en heldere communicatie, daar houd ik van.

Groetjes Leonie