vakantiefoto tips!


De zomervakantie is begonnen, de bouwvak ligt op de loer. Heerlijk genieten van de zon, weg naar mooie vakantie oorden en lekker uitrusten. Of je blijft lekker thuis, geniet van een goed boek en maakt leuke stedentrips. Hoe je vakantie er ook uit ziet, natuurlijk ga je ook foto’s maken om al die herinneringen voor altijd te kunnen bewaren. Fotograferen is niet altijd gemakkelijk. Daarom geef ik je hieronder een paar leuke en eenvoudige vakantiefoto tips waar je aan kunt denken als je gaat fotograferen. Je hebt er geen dure camera voor nodig, ook met je telefoon kun je mooie kleine plaatjes maken die je later weer even doen wegdromen.

1. standpunt

Bekijk het eens vanuit een ander standpunt. Fotografeer eens van boven of juist van onderaf je onderwerp. Dit geeft verrassend leuke beelden op. Je moet ook wat langer kijken om te zien wat er op de foto staat omdat jezelf vanuit ooghoogte gewend bent te kijken. Het perspectief van je onderwerp verandert en daardoor krijg je spannende beelden.

2. details

Laat eens niet het hele onderwerp zien maar juist een detail. De kunst van het weglaten. Het geeft daarbij niet als gedeeltes in de foto wat onscherp worden weergegeven. Dit zorgt voor diepte in je foto.

3. reflectie en spiegeling

De zon zorgt voor mooie reflecties en schaduwen. Je moet er maar eens op letten en probeer het maar eens vast te leggen. Je kunt daarmee mooie sfeerbeelden maken. Ook de spiegeling in glanzende oppervlakken geeft leuke effecten.

4. tegenlicht

Fotografeer eens tegen de zon in. Je kunt je onderwerp precies tussen je camera en de zon plaatsen. Dit geeft een bijzondere sfeer. Gewoon spelen met licht en wat uit proberen.

5. compositie

Je onderwerp hoeft niet in het midden te staan. Dat geldt ook zeker voor het fotograferen van mensen. Vaak met het bepalen van de uitsnede plaatsen we het onderwerp precies in het midden. Laat ook eens wat van de omgeving zien. Plaats de horizon eens helemaal onderin in beeld of een waterlijn helemaal bovenin.

Bovenstaande foto zijn allemaal foto’s die ik met mijn Iphone heb gemaakt. Wat ik zelf wel erg leuk vind is een vierkante uitsnede. Steeds maak ik kleine schilderijtjes. Kijken naar je onderwerp, je omgeving en je compositie bepalen. De schoonheid is overal. Je moet goed kijken en dan zie je het!

Met apps als instagram kun je daarnaast je foto nog een beetje bewerken en gebruik maken van leuke filters. Ik plaats er zelf ook veel foto’s op dus neem gerust eens een kijkje: instagram/imagingpeople

Ik wens je een hele fijne vakantie en veel plezier met fotograferen. En mocht je nog vragen hebben, stuur dan gerust een mailtje.

Groetjes Leonie