Wandversiering XXL

20m² fotomuur in café.

Wandversiering XXL, ofwel, een fotomuur van 2,2 x 10 meter bestaande uit diverse beelden van de vliegbasis Eindhoven.

Deze afbeelding/fotomuur siert de officiersmess op de vliegbasis Eindhoven. Mess, staat ook wel voor eet- of ontspanningsgelegenheid. Deze officiersmess was toe aan een opknapbeurt en ik kreeg de opdracht om iets moois te bedenken wat meteen ook de werkzaamheden laat zien van dit specifieke Luchtmacht onderdeel*

Vliegbasis Eindhoven is de thuisbasis van alle transportvliegtuigen van de Koninklijke Luchtmacht. De belangrijkste taak is, Air to Air Refuelen van vliegtuigen, het uitvoeren van militair luchttransport voor wereldwijde militaire operaties, humanitaire missies en speciale opdrachten. Daarnaast verricht luchtmachtpersoneel dag en nacht luchthaventaken voor Eindhoven Airport.

In deze wandversiering staan de C-130 Hercules, de KDC-10 en de Gulfstream centraal. Van elk type vliegtuig heb ik op de vliegbasis Eindhoven een uitgebreide fotoreportage gemaakt. Dit vond plaats naast de werkzaamheden welke gewoon door moesten gaan. Ik fotografeerde zowel details, personeel aan het werk als overzichten. Door op verschillende momenten te fotograferen verzamelde ik zo divers beeldmateriaal wat ik kon gebruiken in de wandversiering. Omdat het geheel een ‘bruin café’ uitstraling zou krijgen heb ik de foto’s een soort van sepia look gegeven. Ook heb ik gewerkt met diverse lagen die over elkaar heen lopen. De bovenste laag zijn de instrumentpanelen uit de cockpit van de diverse vliegtuig types. De onderste laag zijn details van de vliegtuigen, sterk uitvergroot. De combinatie van verschillende standpunten maakt dat het een mooi kijkplaatje is geworden. Door het gebruik van dezelfde kleurtinten is deze wandversiering XXL, ondanks de vele foto’s, toch een rustig geheel.

Op alle beelden berust copyright © Leonie Voets
Meer over de vliegbasis Eindhoven kun je lezen op de site van de Koninklijke Luchtmacht